Neki od najvažnijih kriterija u odabiru proizvoda na pelet svakako bi trebali biti kvaliteta, sigurnost i pouzdanost proizvoda.

Ne postoji standard koji se može primijeniti za svaki dom. Kod odabira proizvoda svaka stavka je važna, počevši od izolacije, izvora topline, energetske učinkovitosti objekta, vrste i tipa prozora, položaja objekta...zajedno sa specifičnim potrebama grijanja.
Osim uvjeta koje zahtjeva objekt pri odabiru peći jednako su važni i
planovi izvođenja instalacije, ispravna montaža proizvoda, pravilno puštanje u rad i redovan servis koji su ključni dijelovi za dugotrajnost proizvoda i pravilno zagrijavanje Vašeg doma.

loziste_pelet aaa_certifikat optimizacija_grijanja

Ambijentalne ( ) peći na pelet

  • Ambijentalne peći na pelet ( ) ispuhuju topli zrak pomoću ventilatora direktno u prostoriju u kojoj se nalaze. Ambijentalne peći na pelet prvenstveno griju prostor u kojem su smještene ali , naravno, mogu zagrijati i ostale prostorije ukoliko je sama snaga peći adekvatno dimenzionirana sukladno uvjetima samog objekta. Osim Ambijentalnih peći na pelet s ventilatorom ispuha, peć može biti i Relax, odnosno "silent" tipa.

Relax ( ) peći na pelet

  • Relax peći na pelet ( ) za maksimalnu tišinu. Kao i kod klasičnih ambijentalnih peći na pelet ovaj tip peći prvenstveno griju prostor u kojem su smještene, međutim Relax tip peći može raditi sa ili bez ventilatora ispuhakojeg po želji možete upaliti ili ugasiti. Prilikom isključivanja ventilatora ispuha prostor se i dalje grije, međutim zagrijavanje se odvija prirodnim protokom zraka. Princip rada ovakvih peći sličan je kao kod peći na drva (prirodno isijavanje topline), međutim tehnološki napredniji i s više mogućnosti koje ovakve peći na pelet pružaju.

Kanalne peći na pelet ( )

  • Kanalne peći na pelet mogu biti u nekliko varijanti. Kanalne peći na pelet iz naše ponude dolaze sa zasebnim motorima svakog kanala i motoreduktorima s regulacijom broja okretaja koji eliminira buku na najnižu moguću razinu te je s ovakvim pećima svaku prostoriju moguće neovisno temperaturno regulirati. Najprikladnije rješenje za osobe koje žele grijati nekoliko prostorija putem jedne peći na pelet. Napredna elektronika i centralizirani sustav koju ovakve peći na pelet posjeduju Omogućuju podešavanje temperature u svakoj prostoriji koja je priključena na sustav grijanja kako bi uvijek postignuli željenu razinu topline u zasebnim prostorijama u bilo kojem trenutku. Na našem tržištu postoje još i peći na pelet s mehaničkom "klapnom" odnosno ručkicom koje se također nazivaju kanalne ili peći na pelet s dodatnim ispuhom a protok zraka omogućava pomicanje ručkice koja otvara "klapno" i tako dio proizvedene topline odlazi u susjednu prostoriju (bez mogućnosti podešavanja temperature).

Peći na pelet namjenjene zagrijavanju putem sistema centralnog grijanja ( )

  • Aqua peći na pelet ( ) osim što ambijentalnim ispuhom (AIR) zagrijavaju prostoriju u kojoj se nalaze, griju i vodu koja se dalje distribuira kroz postojeći hidro sustav smješten u prostorijama objekta (npr. radijatori) koji isijavaju toplinu u prostoriju u kojoj se nalaze. Ovakva peć može biti spojena na sisteme s radijatorima, podna grijanja i ostalo a može se upotrijebiti i za proizvodnju tople vode u kućanstvu (na temelju snage, opcija i tehničkih karakteristika peći).
  • Najčešća pogreška s kojom se susrećemo je nepravilan proračun potrebne snage peći na pelet namjenjene sistemu centralnog grijanja prema kvadraturi prostora ne vodeći računa o strojarskom projektu, snazi i tipu sistema centralnog sustava grijanja (npr. projektirana snaga sistema centralnog grijanja, ukupnom broju i tipu radijatorskih članaka i sl.). Osim toga kao i kod ostalih tipova peći na pelet izrazito su važni i ostali podatci poput energetske klase objekta, tip i vrsta izolacije objekta, mjesto na kojem se objekt nalazi i sl. što dovodi do nepravilnog rada cjelokupnog sistema, nedovoljne ili pretjerane količine topline i sl.
Možda Vas zanima i...

Usluge koje Vam nudimo

Znanje i iskustvo

Dugogodišnje iskustvo održavanja velikog broja proizvoda različitih po tipu, namjeni ili proizvođačima zahvaljujući kojemu smo stekli brojna znanja u radu sa različitim proizvodima te te smo u mogućnosti ponuditi montažu, servis i popravak proizvoda i izvan proizvoda iz naše ponude ili ponude partnera...

PROIZVODI MORETTI DESIGN

Made in Italy

Od 1960. godine Moretti Design (Fire) prepoznat je kao proizvođač visoko kvalitetnih proizvoda a titulu opravdavaju kontinuiranim istraživanjem, inovativnim dizajnom, novim tehnologijama i korištenjem kvalitetnih i provjerenih certficiranih materijala...

INOX DIMOVODNI ELEMENTI

Dobava i ugradnja

Jedan od temeljnih zahtjeva za pravilan rad peći i postizanje deklarirane snage s specificiranom potrošnjom peleta je kvalitetan, ispravan i redovno održavan dimnjak. Ispravna ugradnja dimnjaka mora biti sukladna tehničkim propisima, zakonskim regulativama i pravilima struke...